الكبــــــــــــير عضو ذهبى
الابراج : العمر : 39 عدد الرسائل : 1289 تاريخ التسجيل : 20/04/2008 الوظيفه : الهوايات : درجه احترام العضو : اوسمه 3 : نقاط : 6168 السٌّمعَة : 1
| موضوع: الفطير المشلتت المصرى الجمعة مارس 06, 2009 9:57 pm | |
| المقادير
1_ كيلو دقيق .
2_ 2 كوب ماء ( ممكن يكونوا أقل قليلا أو أكثر قليلا يعنى حسب العجين ما يأخذ منك ) لا يمكن أن يستبدل بالحليب.
3_ذرة ملح.
الطريقه ..
يتم عجن الدقيق والماء والملح جيدا ثم تترك لتغطى وترتاح مدة 4 ساعات ثم نكورها حوالى 36 كورة.
4_ كل كورة وأحنا بنكورها ندهن أيدينا والمكان الذى تشكلى عليه بالسمن وبعدين نفرد كل كرة على حدة جيدا (مثل ورق السجائر فى السمك) .
5_ وفى صينية الخبيز سنضع حوالى 15 أو 16 كورة بعد ما تفرد وبين كل 3 كورات نضع قشطة .
6_ ثم نلم كل جوانب الفطيرة فى النصف ونتركها تفرش لفترة ثم نفردها فى الصينية ونسويها فى الفرن أول ما قعرها يحمر نقلبها على الوجة الأخر حتى يحمر ونشيلها خلاص .
تؤكل مع العسل الأبيض أو المش (بس من غير دود ).
| |
|
baby girl مشرف قسم
الابراج : العمر : 36 عدد الرسائل : 620 تاريخ التسجيل : 20/05/2008 الوظيفه : الهوايات : درجه احترام العضو : نقاط : 6169 السٌّمعَة : 3
| موضوع: رد: الفطير المشلتت المصرى السبت مارس 07, 2009 1:07 am | |
| الله الله الله فعلا اكلة ميقولهاش غير الكبيييييييير بالهنا والشفا | |
|
روز الجنة عضو فعال
الابراج : العمر : 33 عدد الرسائل : 379 تاريخ التسجيل : 07/01/2009 الوظيفه : الهوايات : درجه احترام العضو : نقاط : 5832 السٌّمعَة : 0
| موضوع: رد: الفطير المشلتت المصرى السبت مارس 07, 2009 4:42 am | |
| ههههههههههههههههه لأ بجد أكله جامدة جدا جدا وحلوة أوى حته 5_ وفى صينية الخبيز سنضع حوالى 15 أو 16 كورة بعد ما تفرد وبين كل 3 كورات نضع قشطة بتتكلم بجد ولا بتهزر انا مش بعملها كدة خالص | |
|
دارين عضو جديد
الابراج : العمر : 35 عدد الرسائل : 9 تاريخ التسجيل : 17/08/2010 الوظيفه : الهوايات : درجه احترام العضو : نقاط : 5226 السٌّمعَة : 0
| موضوع: رد: الفطير المشلتت المصرى الخميس أغسطس 19, 2010 2:18 pm | |
| | |
|